Veelgestelde vragen:

 

Kan ik bij jullie een geschikte bus kopen of moet ik zelf op zoek?

Beide opties zijn bij ons mogelijk, wij hebben regelmatig mooie volkswagen transporters op voorraad of zoeken er eentje voor je als je speciale wensen hebt. Vind je het leuk om zelf op zoek te gaan dan mag dat natuurlijk ook. 

Welke volkswagen transporter is geschikt voor ombouw naar camper?

Wij werken op basis van de volkswagen transporter T5, T6 of T6.1. Wij hebben inrichtingen voor zowel de lange (L2) als de korte wielbasis (L1). Voor onze easy, comfort en plus modellen is de gewone transporter (aannemersuitvoering) het meest geschikt maar ook voor de caravelle, combi of multivan uitvoering hebben we passende inrichtingen.

Wat zijn ongeveer de kosten voor een geschikte volkswagen transporter?

De kosten voor een geschikte bus zijn erg afhankelijk van het bouwjaar, de onderhoudsstaat en de kilometerstand. De meeste bussen die wij gebruiken voor de ombouw naar camper zijn maximaal 5 jaar oud, voldoen aan de Euro 6 norm en hebben een aantoonbare kilometerstand van 100-150.000 km. De marktprijs ligt ongeveer op €25.000 inclusief BTW en BPM.

Ik zie veel transporters te koop staan zonder ramen in de laadruimte zijn deze geschikt voor ombouw?

Als er geen ramen aanwezig zijn in de laadruimte is dat geen enkel probleem. Wij kunnen op elke positie (schuif)ramen plaatsen.

Plaatsen jullie ook draaistoelen?

Onze meubels zijn zo ontworpen dat wij zowel voor de bestuurders- als voor de bijrijdersstoel een draaiplateau kunnen plaatsen.

Hoeveel zitplaatsen zitten er in jullie campers?

Door het monteren van een RDW goedgekeurde zit/slaapbank kunnen wij tot 6 zitplaatsen creëren in onze campers.

Hebben jullie campers staan die ik kan bezichtigen?

Wij hebben altijd een luxe uitgeruste demo camper staan zodat je zelf kunt ervaren waarom zoveel klanten voor onze kwaliteit en afwerking kiezen. Wil je ervaren hoe het is om echt met een BasCamper op pad te gaan dan is er de mogelijkheid om er eentje te huren.

Ik lees op internet veel over BPM, BTW en kwarttarief voor campers. Waar moet ik rekening mee houden?

Sommige RDW en Belasting regelgeving is lastig te doorgronden. Daarom nemen wij voor de meeste klanten de administratieve handelingen volledig uit handen. Als je bij ons de werkplaats uit rijd is dan ook alles voor je geregeld. Wil je jezelf wel verdiepen in het proces van keuring, BPM en kentekenaanvraag? Kijk dan op onze pagina wet en regelgeving.

Kan ik zelf bepalen hoe mijn camper wordt ingericht?

Bij BasCampers kun jij zelf de uitstraling en kleur van jou camper bepalen. De inrichting is opgedeeld in modules waarvan jij zelf bepaalt of je ze toevoegt. Voor de kleur van de vloer, de stoffering en de kastjes kun je kiezen uit een ruim aanbod aan mogelijkheden. Opties zoals een hordeur, standkachel of elektrische bediening van het hefdak kunnen naar wens worden toegevoegd. Een mooie 2-tone kleur spuiten wij desgewenst in onze eigen werkplaats.

Zit er een toilet in jullie campers?

Bij het ontwerp van onze meubels is rekening gehouden met ruimte voor een mobiel toilet (Porta Potti).

Hoe lang duurt de gemiddelde ombouw van een camper?

Wij bouwen ongeveer 4-6 weken aan een volledige camper afhankelijk van de gekozen opties. Samen met de RDW keuring, het aanvragen van het camperkenteken en de verzekering kun je in de praktijk na ongeveer 8 weken de weg op met jou nieuwe camper.

Kan ik ook alleen een hefdak, goedgekeurde slaapbank of electra laten plaatsen?

Wanneer jij de inbouw van een hefdak, slaapbank, electra, standkachel of een andere klus niet zelf aandurft kunnen we dit uiteraard voor je verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kan ik bij jullie ook een elektrische camper kopen?

Onze meubels en goedgekeurde bank passen ook in de elektrische volkswagen transporter T6 of T6.1. Daarnaast zijn we bezig om inrichtingen te ontwikkelen voor andere modellen elektrische bedrijfsauto’s.